Dagbok

Jaa jag är ingen höjdare på att uppdatera här.

Tänkte för er som är nyfikna hur det gått för mig å Nikki när vi har haft våra träffar med Jinge.

Så har jag nu lagt händerna på hans lilla dagbok som jag tänkte dela av mig med…

 

Analys av projekthunden Nikki

Mitt ekipage består av Jolin Larsson och hennes hund Nikki som är en Vit herdehund på 2 år. I familjen finns också Jolins sambo och hennes son. Det finns också en hund till i familjen.

Jolin vill ha hjälp med att Nikki ska kunna hanteras av okända människor. Så det är vårt allmänlydnadsmoment.

Jolin jobbar deltid så Nikki är inte ensam jättemycket. Nikki får god vardagsmotion och de spårar ibland.

Nikki är en hund som gärna vill vara till lags, hon har inte jättestor leklust men matte har jobbat med den så den har blivit bättre. Hon är en nyfiken hund som vill undersöka saker i sin takt.

Socialt är hon en osäker hund, hon tycker det är jobbigt när hon kommer i en situation där hon måste konfronteras med okända människor.

Jag har inte sett några tendenser till aggressivitet hos Nikki, inte heller någon dominans.

Konflikttåligheten är låg, detta visar sig i ostabilt beteende.

Nikki har en hög aktivitetsnivå, hon svarar snabbt på händelser.

Nikki fungerar relativt bra i nya miljöer speciellt när matte är lugn och positiv.

Relationsbeskrivning

När jag träffade Jolin och Nikki upplevde jag att Joline inte hade reflekterat så mycket över trygghet och tillit för att stärka Nikkis självkänsla.

Jolin har under projektet jobbat med ideer och synpunkter, som ökat samarbetet med nikki hon har jobbat med lek, bollar och godis. Hon spårar med sin hund och tränar lydnad. Vilket har resulterat i en mer lyhörd hund.

Jolin har under projektet förstått vikten av att ha ett brytkommando på sin hund. Och att man med sitt lugna kroppsspråk kan bestämma över sin hund om så det behövs.

Dagboken

Träff 1

Jag träffade Jolin på Munkforsbrukshundklubb och tittade mest på Nikki för att få mej en uppfattning om henne, och givetvis höra efter vad Jolin ville träna. Jag såg en osäker hund som hade svårt att stå stilla och en matte som saknade verktyg att vägleda sin hund.

Träff 2 Vi träffades på klubben och jag tittade på hur det såg ut när de tränade lydnad, och deras förhållningssätt till varandra. Jag kom fram till att jag behöver ge Joline övningar så att hennes självkänsla stärks. Vi pratade om att Jolin ska försöka behålla lugnet i alla situationer och förekomma Nikki.

Träff 3 I dag började vi prata om hanteringen och kom fram till att det är bra för Nikki att ha ett kommando när hon ska hanteras. Ett stå kommando som hon känner igen, Joline valde stå eftersom hon redan använde det vid utställning. Jolin visade mig hur det såg ut och i läxa fick hon att träna vidare på det så att det befästs.

Träff 4 Vi tittade på stå kommandot i ostörd miljö och det såg jättebra ut. Vi tittade även på miljöträning i störd miljö i form av annan persons närvaro. Jolin stöttar Nikki bra under hela tiden vi tränar.

Träff 5 Under veckan har Nikki smitit och sprungit fram till en joggare, så denna gång tränade vi mest stadga och pratade om hur Jolin ska förebygga Nikkis beteende. Jag upplever att det är svårt för Jolin att säga åt sin hund.

Träff 6 I dag har Jolin visat framgång med sin träning genom att ställa hunden och hanterat henne. I läxa fick hon att familjemedlem skulle hantera hunden under stå kommando.

Träff 7

Träff 8

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s